June 5, 2024

Седмичен коментатор в “Преди обед”

Да контролираш емоциите си пред камера е сред важните правила в телевизионната журналистика. Когато се прибираш “у дома” обаче, вълнението не може и не трябва да бъде скрито. 

Благодаря за топлото посрещане на колегите от “Преди обед” от bTV Media Group и за поканата да бъда коментатор тази седмица. 

Засегнахме темата за това как социалните медии променят журналистиката и комуникациите. За 20 години Facebook трансформира потребителите от обикновени зрители в истински продуценти на водещи новини. Отне много от личното ни време в празни скролвания и ненужни кликове, но помогна и за по-добра свързаност между хората. Омагьоса децата ни и ги изложи на риск – за първи път изпълнителният директор на “Мета” Марк Зукърбърг се извини на семействата, чиито деца са пострадали заради социалните медии, а директорът на “ТикТок” Шоу Дзи Чю се съгласи да свидетелства. Смутни времена, в които мястото на родителя е до детето. За една партия шах или “Не се сърди човече”. 

А ти, човече – когато четеш поредната бърза новина в интернет, не забравяй да провериш /верифицираш/ източника си на информация. Журналистите са онази пиперлива подправка в ястието, която го прави истинско и ясно отличава полуфабриката от оригинала. Без емоции, само с факти.

Прочетете още